Veelgestelde vragen
Waarom moet ik naar het praktijkonderwijs?
Omdat je liever praktisch werkt en leert. Je werkt liever met je handen, dan dat je opdrachten uit een boekje moet maken.
Wanneer kan ik naar het vmbo?
Hoe lang zit ik op praktijkonderwijs?
Er is een wettelijke leerplicht t/m 18 jaar. In uitzonderlijke gevallen kun je tot 20 jaar op school blijven. De opleiding duurt meestal 5 à 6 jaar.
Wanneer kan ik naar het mbo?
Wanneer ga ik stage lopen?
Waar kan ik mij als bedrijf aanmelden om een leuke stageplek aan te bieden?
Wij vinden het enorm fijn om goede stageplekken te hebben voor onze leerlingen. Bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden op deze pagina, hier staat ook alle informatie die je als bedrijf wilt weten betreffende onze stages.
Welke diploma's kan ik behalen op het praktijkonderwijs?
Leerlingen kunnen het officiële pro-diploma of een Entree-diploma halen. Lees hier meer over de diploma’s.
Daarnaast kun je erkende branchecertificaten halen voor verschillende branches.
Wat is een mentor?
Iedere klas heeft een mentor. De mentor coacht alle leerlingen uit de klas en houdt contact met je ouders/verzorgers. Tijdens je eerste schooljaar zie je hem veel. Je voert verschillende gesprekken met je mentor, maar je mentor geeft ook de algemene vakken zoals rekenen en Nederlands. Hij is dus je vaste leerkracht. Daarnaast heb je ook vakdocenten die vak- en praktijklessen geven, zoals bijvoorbeeld: koken, techniek en gymnastiek.
Wat is een OPP?
Iedere leerling volgt een eigen leerroute aan de hand van leerdoelen. De leerdoelen beschrijven de leerlingen samen met hun mentor en met u als ouders/verzorger in het Ontwikkelperspectiefplan (OPP). Minimaal 2 keer per jaar bespreken we het OPP met de leerling en zijn/haar ouders/verzorgers. Zo volgen we samen goed de ontwikkeling van iedere leerling.