1. Home
  2.  | 
  3. Delfshaven
  4.  | Accent Delfshaven was bij het Tweede Kamerdebat over praktijkonderwijs

Accent Delfshaven was bij het Tweede Kamerdebat over praktijkonderwijs

20 september 2024

Praktijkonderwijs staat op de agenda van de Tweede Kamer en onlangs was er een groot debat. Als docenten van Praktijkonderwijs Accent in Delfshaven wilden wij, Peter en Judith, erbij zijn in Den Haag! We zaten op de volle publieke tribune tijdens het debat over praktijkonderwijs. Wat ons vooral opviel, is dat er steeds meer aandacht komt voor de uitdagingen waar onze leerlingen tegenaan lopen, maar dat nog niet alle politici het praktijkonderwijs goed kennen. Wij hopen dat er eindelijk een reiskostenvergoeding komt voor leerlingen in het praktijkonderwijs. Veel kinderen vinden nu geen stageplek omdat ze de reiskosten niet kunnen betalen.

Ook werd duidelijk dat er nog steeds veel leerlingen op het VMBO zitten die daar vastlopen, omdat er teveel theoretische leerstof en toetsing is. Deze leerlingen zouden met meer zelfvertrouwen kunnen leren op het praktijkonderwijs waar theorie op eigen niveau wordt gegeven en je heel veel praktijk krijgt. 

Wij hopen dat dit debat helpt om veranderingen in gang te zetten, doordat politici beter gaan begrijpen wat deze mooie vorm van onderwijs inhoudt. En zodat onze leerlingen de kansen krijgen die ze verdienen om door te groeien naar een fijne opleiding of werkplek!